android

-- Android

ACR Bilinmeyen Numara Sorunu Çözümü

Andorid cihazlarda görüşme kayıtlarını yapan ACR Görüşme Kayıt uygulaması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği güncellemeden sonra görüşme bilgilerini tutmayarak bilinmeyen numara olarak kayıt etmeye başladı. Peki bunun nedeni nedir ?

Görüşme Kayıt – ACR Nedir ?

ACR, Andorid cihazlarda ücretsiz olarak görüşme kayıtları yapan bir uygulamadır. Gelen ve giden tüm çağrıları süre sınırı olmadan birçok ses formatında cihazın depolama alanına kayıt etmektedir. Pro versiyonunda yapılan kayıtlar otomatik olarak popüler bulut ortamlarına yedekleme desteği vermektedir.

ACR Bilinmeyen Numara Sorunu Nedir ?

9 Mart 2019 tarihinde Google, Play Mağazasındaki izin politikasını güncellemesinden sonra tüm uygulamaların arama kayıt izinlerini bildirdi. Bu kayıtları tutmaya devam eden uygulamalar tespit edilirse uygulamaların mağazadan yasaklanması söz konusudur. Durumun böyle olunca uygulama sahibi bir güncelleme yayınlayıp arama kayıtlarını bilinmeyen numara olarak tutmak zorunda kaldı.

Konu hakkında detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz.

ACR Bilinmeyen Numara Sorunu Çözümü

Arama izinlerinin kaldırılması uygulamanın 31 numaralı versiyonunda gerçekleştirildi. Neyse ki Andorid cihaz kullanmanın en güzel yanlarında birisi de uygulamaları kaldırıp eski sürümleri yükleyip kullanabilme imkanı sunabilmesidir.

Kurulum öncesi hazırlıklar; Daha önce yapılmış eski kayıtlarınız varsa her ihtimale karşı bir yedeğini alın. Benim kurulumumda eski kayıtlar silinmedi fakat sizin yine de yedeğinizi almanızda fayda var. Ayrıca sürüm değişikliği sonrası eski ayarlanırız sıfırlanıyor. Özel ayarlarınız varsa bunları da bir kenara not edin ve yeni yükleme sonrası bu ayarları tekrar yapılandırın.


Birinci adım; Eğer uygulamayı tekrar eskisi gibi kullanmak istiyorsanız öncelikle Ayarlar – Uygulamalar bölümüne girerek uygulamayı kaldırınız.


İkinci adım; Play Mağazasına girerek Ayarlar – Uygulamaları Otomatik Güncelle bölümünden otomatik güncellemeyi kapatın.

ACR Bilinmeyen Numara

Üçüncü adım; Aşağıdaki adreslerden birisinde yer alan ACR 30.0 apk dosyasını cihazınıza indirip yükleyin. Kurulum öncesinde güvenlik ayarlarından tarayıcınızın uygulama yükleme yapması için bir izin isteyecek. Bunu etkinleştirdikten sonra kurulumu tamamalanacak.

ACR 30.0 APK


İlginiz Çekebilir; Galaxy S8 Bulanık Kamera Sorunu Çözümü

Sonuç

Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamayı çalıştırarak ayarlar – hakkında bölümünden versiyonun 30.0 olduğundan emin olun.

Bunda sonra ACR bilinmeyen numaralar yerine eskisi gibi rehberinizde yer alan kişi bilgilerine göre kayıt etmeye devam edecek.

ACR Bilinmeyen Numara

Önemli; ikinci adımda play mağazasındaki otomatik güncellemeleri kapattığımız için artık uygulamalarınızı belirli günlerde elle güncellemeniz. Eğer otomatik güncellemeleriniz açık kalırsa play mağazası uygulamayı son sürümüne güncelleyecektir.

Sizlere önerim; play mağazada tümünü güncelle seçtikten sonra ACR uygulamasını bulup yanında bulunan X işaretinden güncellemeyi iptal edin. Diğer uygulamalar güncellemeye devam edebilir.

ACR Bilinmeyen Numara
ACR Bilinmeyen Numara

Güncelleme: Google Android 9 sürümü ile görüşme kayıtlarının alınmasında yeni güvenlik önlemleri getirmesi sebebiyle ACR ve diğer görüşme kayıt uygulamaları çalışmamaktadır. Eğer görüşmelerinizi kayıt etmek istiyorsanız Android 8 sürümünde kalmalısınız.

Yorumla

Yorum

  1. Hocam karlı tarafın sesini kaydetmiyor yok mu bir çözüm yada bir proğram. Numara sorun değil ses önemli ben ismi değiştiririm sonradan.

    • Merhaba,

      Bildiğim kadarıyla cihazınızda Android 9 yüklü. Bu sürüm ile artık ses kayıt işlemleri güvenlik sebebiyle engellendi ve uygulama mağazalarındaki uygulamalar karşı tarafın sesini kayıt edemiyor. Sadece sizin sesinizi kayıt edebiliyor.

    • Uygulama güncellemelerini Google Play’den manuel edinebilirsiniz. Fakat Android 9 yada 10 sürümüne geçiş yaparsanız görüşme kayıtlarını alamazsınız.. Şuan ekran kayıt programları bile sadece mikrofondan kayıt alabiliyor. Google Android tarafındaki katı kuralını hala bozmuş değil.