android

-- Android

Galaxy S8 Bulanık Kamera Sorunu Çözümü

Nisan 2017’de tüm ülkeler ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulan Samsung Galaxy S8 ve S8+ modelleri oldukça başarılı olduğu söylenebilir. Fakat her güzellin bir kusuru olur sözünden yola çıkarak galaxy s8 bulanık kamera sorunu ortaya çıktı. Her şey normal çalışırken en olmadık bir zamanda arka kamerayı çalıştırdığınızda bir odaklanma problemi yaşanarak bulanık bir ekran karşınıza çıkıyor. Kamera uygulamasından çıkış yapıp tekrar girseniz de uygulmayı durdurmaya zorlasınızda ne yazık ki bu sorun kendiliğinden düzelmiyor.

Peki kameranın en lazım olduğu anda yaşanan bu soruna nasıl çözüm buluruz ?

Galaxy S8 Bulanık Kamera Sorunu Çözümü

Benim de kullanmakta olduğum Galaxy S8+ cihazımda zaman zaman bulanık ekran sorunuyla karşılaşmaktayım. Yaptığım araştırmalar sonucunda 3 farklı çözüm yönetemi olduğunu gördüm. Fakat yaptığım ilk denemede başarılı sonuç alınca diğerlerini denemedim. Eğer aynı sorunu tekrar yaşarsam öncelikle ikinci ve üçüncü önerileri deneyeceğim ve gerekli gördüğümde blog yazısını güncelleyeceğim.

Çözüm 1: Biraz saçma ama telefonunuzu öncelikle sıkıca tutun ve kamera açıkken hızlı bir şekilde 2-3 saniye kadar sallayın. Benim ilk denememde sorun aşağıdaki ekran görüntülerinde ki gibi çözüldü.

Çözüm 2: Biliyorsunuz ki Galaxy serilerinde karşımıza çıkan ve nesneleri tanıyabilen Bixby Vision uygulaması var. Fakat bu özelliği şimdiye kadar hiç kullanma fırsatım olmadı. Deneme fırsatım olmadı ama ayarlar – uygulamalar – bixby vision uygulamasından ön bellek ve verileri silmenizi öneriyorlar.

Çözüm 3: Bir diğer çözüm önerisi ise kamera ayarlarının en altında yer alan fabrika ayarlarına geri dön seçeneği ile kameraya ait tüm ayarları sıfırlamanız tavsiye ediliyor.

galaxy s8 bulanık kamera

İlginizi Çekebilir; Az Bilinen Samsung Ayarları

Ben şimdilik sorunumu 1. çözüm ile gideriyorum. Tekrarlandığında öncelikle 2. ve 3. çözümleri de deneyeceğim.


Galaxy S8 bulanık kamera sorunu karşısında sizler hangi çözüm ile problemi giderdiniz bunu yorum altında paylaşabilir misiniz ?

Yorumla

Yorum

27 Yorum

  1. Cok tesekkurler bu paylaşım için acayip mutlu oldum Çünkü donanımsal bir hata var zannediyordum Teşekkür ederim böyle bir şey Paylaştığınız için

    • Aslında donanımsal bir hata gibi gözükyor. Kamera fokuslamada sorun var. Birinci yöntemde bahsettiğim gibi hızlıca salladığımızda sorun düzeliyor.

      • Sonsuz teşekkürler. Bu kadar basit olduğunu bilmiyordum. Birkaç aydır karşılaştığım bir sorundu. Sayenizde çok basit bir şekilde çözülmüş oldu.
        Sonsuz teşekkürler.

  2. Çok sagol. ilk once saçma gelmişti ama 1. çözüm giderdi sorunu. eskiden televizyonları döverdik görüntü gelsin diye. şimdi cep telefonunu hirpaliyoruz. 🙂 herşey eskisi gibi 🙂

  3. Bu sorunu cok sık yaşıyordum coğu zaman ön kamerayı kullanmak zorunda kalıyordum (özellikle evrak fotosu çekip göndereceğim zaman tabiki ön kamerayla çekmek sıkıntı oluyordu). 1. çözümü denedim ve sorunu giderdi. Çok teşekkürler. Çok acil evrak göndermem gereken bir anda ilaç gibi geldi . Daha önce internetten araştırma yapmamıştım kesin çok meşakkatli ve asla sonuç vermeyecek çözümler önerilmiştir diye. Bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim.

    • İşinize yaraması oldukça sevindirici 🙂 Fakat benim dikkat ettiğim bir konu son güncellemelerden sonra artık bu sorunla karşılamıyoruz. Sanırım yazılım tarafında bu sorunu bir şekilde çözdüler. Kullandığım sürüm Android 9.

  4. Ercan Bey Çok teşekkürler, benim telefonda da aynı sorun vardı ve 2. ve 3. seçenekleri defalarca denedim kısa süreliğine sorun gidiyor ama sonra yine bulanık hale geliyordu. Sizin sitenizdeki 1. çözüm önerinizi denedim ve işe yaradı. Çok şaşırdım bu duruma açıkçası
    Çok teşekkürler,

  5. Bir kaç kez yaşamıştım bu sorunu, çok sağolun öneriniz için. Size birşey sormak istiyorum, bebeğinin resimlerini çekerken hep bulanık oluyor, hareketli foto yakalayamıyor telefon, bu sadece benim telefonumda mi yoksa s8 oluşların hareketli fotoları odaklayamama sorunu mu var, bilginiz var mi acaba?

    • Merhaba, benim kullandığım telefonda hafif hareketlerde sorun yaratmıyor. Fakat hareketler biraz hızlı olursa odaklanma problemi oluyor. Aynı zamanda S8’in kamera teknolojisi artık geride kaldı. Çoklu kameralarında odaklanma ve görüntü kalitesi oldukça iyi hale geldi.

    • Ben de telefonu sallayınca düzeldi anlamıyorum Telefon sallayınca nasıl düzelir bir kişi de bunun nedenini yazmamış çok merak ediyorum Neden böyle oluyor yazılımsat mı donanım fiziksel bir sıkıntısı mı var telefonda

      • Merhaba, yüksek muhtemel donanımsal bir sorun ve lensler odaklanma yapamadığı için ekran bulanık görünüyor. Salladığımızda ise tekrar lensler tekrar düzeliyor.

  6. Aynı problem samsung note 8 de yaşadım. Bakmadığım site kalmadı ama 1. çözüm yolu sayesinde problem çözüldü. İnanılır gibi değil. Paylaşım için teşekkür ederim.

  7. Sonsuz teşekkürler. Bu kadar basit olduğunu bilmiyordum. Birkaç aydır karşılaştığım bir sorundu. Sayenizde çok basit bir şekilde çözülmüş oldu.
    Sonsuz teşekkürler.

  8. Merhaba
    Ben de diğer sitelerde görerek öncelikle önbellek temizledim ama işe yaramadı. İyi ki sizin yazınızı gördüm ve ilk yöntemi deneyerek sorunumu çözdüm. Çok teşekkür ederim.