instagram reklam engellemek

-- Instagram

Instagram Reklam Engelleme Çözümü 2022

Klasik blog yazısı giriş metinleri atlayıp direk konuya girmek istiyorum. Bu yazıya ulaştığınıza göre son zamanlarda oldukça sıklaşan ve bizlere bıkkınlık getiren Instagram reklamlarından kurtulamanın çözüm yollarını arıyorsunuz. Peki instagram reklam engelleme nasıl yapılır ?

Eğer Android yada iOS gibi mobil uygulama üzerinden Instagram’ı kullanıyorsanız maalesef reklam engelleme özelliği yok. Ama hemen okumayı bırakmayın, yazının devamında çözüme yer veriyorum 🙂

Instagram istemediğiniz yada rahatsız olduğunuz reklamlar için kullanıcılara 2 çözüm sunuyor. Bunlar Reklamı Gizle ve Reklamı Şikayet Et.

Peki işe yarıyor mu ? Bana soracak olursanız HAYIR..

Çünkü aynı reklam türünü günde onlarca kez bu reklam beni ilgilendirmiyor yada çok sık görüyorum diye raporlamama rağmen bunlar yine de karşıma sürekli çıkıyor. Sadece yasal anlamda konulmuş ama amacına uygun çalışmayan bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Bunu da Okuyun:
İnstagramda Takipçi Arttırma [2023 Geniş Rehber]

Facebook Reklam Tercihleri

İlk olarak Facebook hesabınız varsa Reklam Tercihleri sayfasına gidip sizin için özelleştirilmiş ilgi alanları, reklam verenler ile ilişkileriniz ve reklam ayarlarınızı kontrol edin. Instagram reklam tercihlerini Facebook bilgileriniz üzerinden sağlamaktadır. Bunun dışında kullandığınız üçüncü parti uygulamalar ve ziyaret ettiğiniz sayfalar üzerinden de bilgi topluyor.

Bu yöntem sizin reklam görmenizi engellemiyor ama alakasız reklam gösterimini biraz olsun engelleyebilir. Fakat bazı reklamlar verenler ülke, şehir, yaş ve cinsiyet gibi genele reklam verdiğinde maalesef görebilirsiniz.

Instagram Reklam Engelleme [Çözümü]

Instagram reklamları şimdilik sadece mobil uygulamaları üzerinde çalışıyor. Eğer mobil tarayıcı üzerinden Instagram’a giriş yaparsanız reklamları görmüyorsunuz.

Ben bir süredir test amaçlı Andorid işletim sistemi üzerinde Opera tarayıcı ile kullandığında hiç bir şekilde reklamlarla karşılaşmadım. Aynı gönderileri mobil uygulama ve tarayıcıda karşılaştırdığımda 2 gönderi arasındaki farkı görebiliyorum.

instagram reklam engelleme

İlginizi Çekebilir; İnstagram Hesabınızı Güvende Tutma

Mobil Tarayıcı Avantajları

Mobil tarayıcı avantajları arasında ilk sırada reklam gösterimi olmaması geliyor.

Bir diğer önemli avantajı ise mobil uygulamadan daha iyi veri tasarrufu sağlayabiliyor. Özellikle Opera veri tasarrufu konusunda diğer tarayıcılardan daha iyi durumda. Görüntü kalitesini orta seviyeye getirdiğinizde ciddi anlamda mobil veri kullanımınızı azaltabilirsiniz.

Mobil Tarayıcı Dezavantajları

Mobil tarayıcıdan Instagram kullanım avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır.

Benim şimdilik gördüğüm tek dezavantajı Direct Mesajlara tarayıcı üzerinden ulaşılamıyor. Fakat çıkan haberlere göre Instagram yakın zamanda mesajlara tarayıcılar üzerinden de erişim sağlayabilecek.

Eğer bilgisayarınız Windows 10 işletim sistemine sahip ise, Microsoft Store’dan resmi Instagram uygulamasını yükleyip kullanabilirsiniz. Bu uygulama hem Direct Mesajlara erişim var hemde reklam gösterimi bulunmuyor.

Güncelleme; Mobil tarayıcı dezavantajlarında bahsettiğimiz üzere direct mesajlara tarayıcıdan ulaşamıyorduk ve yakın zamanda bu özelliğin geleceği yönünde haberler yayınlanıyordu. Haziran ayı itibariyle gördüğümüz üzere mobil tarayıcı üzerinden de direct mesajlara ve storylere erişim sağlanabiliyor.

2022 Güncellemesi

Bu yazıyı 2019 yılında hazırlamıştım. 2022 yılında Opera tarayıcısı ile kontrol ettiğimde hala instagram reklam engelleme özelliğinin çalıştığını görüyorum. Bunun nedeni Opera içerisinde yer alan dahili reklam engelleyici özelliği olabilir.

Yorumla

Yorum

    • Merhaba, uygulama üzerinde reklam görmeme şansınız yok. Fakat Facebook hesabınız varsa ilgi alanları ve reklam tercihlerinizi kendinize belirlerseniz size en uygun reklamları görebilirsiniz. Ayrıca tekrar görmek istemediğiniz reklamları da ekranın köşesinde yer alan 3 nokta işaretinden tercihinizi belirleyebilirsiniz.