malatra koyu genel

-- Genel

Malatra Koyu Kamp Alanı Nasıl Gidilir? 2023

Son yıllarda kamp yapanların sıkça araştırdığı, güzelliği ile ender yerlerden birisi olan Malatra Koyu, internet ve sosyal medyanın gücüyle yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlıyor. Özellikle İstanbul’un kalabalığından kaçmak isteyenler için muhteşem bir koy diyebilirim. Her ne kadar ulaşımı biraz zahmetli olsa da deniz suyunun temizliği, derinliğin ve dalganın çok fazla olmadığı, ormanla iç içe olan küçük koylardan birisidir.

Malatra Koyu Nerede ?

Malatra Koyu, İstanbul-Çatalca sınırları içerisinde, Karadeniz’in batısında yer almaktadır. Konum olarak Kıyıköy, Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı ve Çilingoz Tabiat Parkı arasında bulunmaktadır.

Koy, Google Haritalarda yer almaktadır. Fakat Yandex ve Apple Haritalarda yer almıyor. Buraya gideceğiniz zaman Google Haritalar telefonunuzda yüklü olsun.

malatra koyu

Malatra Koyu’na Nasıl Gidilir ?

Malatra Koyu’na 2 şekilde gidebilirsiniz. İlki özel aracınızla, diğeri Kıyıköy’den tekne, bot gibi ulaşım araçlarıyla ulaşabilirsiniz. Biz genellikle arabayla gidiyoruz. Saray-Kıyıköy yolu üzerinde bulunan Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı yoluna girerek devam ediyorsunuz ve plaja birkaç km kala sağ tarafta bulunan Elmalıderi Barajı yoluna sapıyor ve sonrasında yaklaşık 15-20 dk boyunca toprak yoldan devam ediyorsunuz. Yolunuz üzerinde Korsan Koyu adında alternatif bir koy daha bulunmaktadır. Malatra koyu devamında ise Çilingoz Tabiat Parkına ulaşabilirsiniz.

Yol üzerinde Malatra Koyu’na ulaştığınıza dair bir tabela bulunmuyor. Bu bölgede aşağıdaki haritadan faydalanarak işaretli noktaya yaklaştığınız en yakın noktada ISKI’ye ait küçük bir mavi betonarme yapı ve sol tarafınızda aşağı doğru inişi bulunan yol göreceksiniz.

Bu yoldan normalde araçlar pek inemiyor ancak 4×4 arazi araçlarıyla yaklaşık 500m daha gidebilirsiniz. Yağmurlardan dolayı oluşan yarıklar yolda daha fazla ilerlemenize engel olur. Normal bir aracınız varsa yolun girişinde bırakarak yaklaşık 20 dk sürecek yaya yoluyla aşağı doğru inerek Malatra Koyuna ulaşabilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma yapmak gerekirse; Elmalı Barajı mevkini geçtikten sonra ormanlık alana girdikçe telefon çekimi bazı yerlerde kayboluyor fakat GPS çalışmaya devam ediyor. Yani haritalar uygulamasını yine kullanmaya devam edebilir ve koya ulaşabilirsiniz. Cep telefonu kullanımı ve internet erişimi koy içerisinde 3G üzerinden sağlanmaktadır. Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom sinyalleri Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı baz istasyonları sayesinde bağlantı kurabilirsiniz. Sadece mesafenin biraz uzak olmasından dolayı zaman zaman sinyal zayıflıkları yaşayabilirsiniz.

İniş biraz kolay olsa da işin en zor kısmı dönüş yolunda yaşanıyor. Günün yorgunluğu ve yokuş yukarı yürümenin verdiği zorluk, terleme ve sineklerin baskısı işinizi zorlaştırıyor. Yola çıkmadan sinek kovucu sürmek iyi gelebilir. Her ne kadar yürüme yolu zor olsa da gittiğiniz yerin güzelliği, sakinliği, doğayla iç içe olmanız her şeyi unutturuyor.

Malatra Koyu Google Maps
malatra koyu

İlginizi Çekebilir; İşte Verimliliğizi Arttıracak Ofis Uygulamaları – 1

Malatra Koyu Fotoğrafları

malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu
malatra koyu

Yorumla

Yorum