samsung health 1

-- Android

Samsung Health Kök Dizini Hatası Çözümü

Günlük aktivite takibi dışında keşfet bölümünde yer alan egzersiz programları ile sağlık uygulamaları arasında başarılı olan Samsung Health uygulaması kök dizinine erişim sağlandıktan sonra güvenlik nedeniyle uygulamaya giriş yapmıyor.

samsung health kök dizin hatası

Bu durum aslında Samsung güvenlik sistemi Knox ile bağlantılı olan tüm uygulamaları kapsamaktadır. Eğer cihazınıza root işlemi (kök dizine erişim) yaptıysanız aşağıdaki gibi knox sayacı 0x1 olur. Böyle durumda knox bağlantılı uygulamalar ve birçok banka uygulaması rootlu cihazlarda çalışmıyor.

samsung health

Her ne kadar root işlemini geri alıp orjinal sürüm yüklesenizde sayacı eski haline alamıyorsunuz. Samsung bu konuda sürekli güvenlik güncellemeri yayınlayarak engellemeler yapmaktadır.

Samsung Health Kök Dizini Hatası Çözümü

Health tarafında benim de Galaxy S8+ cihazımda yaşadığım bu sorunu 4.5.1 eski sürüm apk’sı kurarak çözüme kavuşturdum. Öncelikle sorun yaşadığınız Health uygulaması varsa bunu cihazınızdan kaldırın.

Aşağıdaki adresten indireceğiniz apk dosyasını yükleyin ve eski sürüm üzerinden uygulamaya giriş yapın. Ardından Samsung Uygulama Mağazasına giderek Health uygulamasını bulup güncellediğinizde son sürüm üzerinden hatasız bir şekilde uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; Galaxy S8 Bulanık Kamera Sorunu Çözümü

Yorumla

Yorum

  1. Arkadaş yükledim vazgeçtim silmek istiyorum silinemez diyor bu ne lan şimdi bu mudur yani çözüm bravo yol gösterin

  2. Selam. Hem rootlu hem de imei atılmış samsung cihaza uygulandığında imei açısından bir sorun yaşarmıyım. Bu konuda tahminimiz varmı. Teşekkürler.