Shopier Nedir? İnternetten Satışa Başlangıç – 1

Shopier, son yıllarda önemi gittikçe artan e-ticaret alanında adından oldukça söz ettirmeye başladı. Özellikle yerel işletmeler yada bireysel satış yapmak isteyenler için e-ticarete başlangıç seviyesinde tüm ihtiyaçlarını karşılar nitelikte.

Çok fazla teknik beceri yada bilgiye sahip olmadan sosyal medya hesaplarınızdan yada platform üzerinde oluşturacağınız sanal dükkan ile satışlara hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz.

Shopier Nedir?

Giriş kısmında bahsettiğim üzere Shopier, e-ticarete başlamak isteyen yerel işletmeler veya bireysel olarak internetten satış yapmak yada ödeme almak isteyenler için ihtiyacı olacak tüm araçları sunan bir alt yapıdır.

Tamamen yerli bir yazılım olan Shopier Değer Teknoloji A.Ş. tarafından geliştirilmektedir.

Satış yapmak yada ödeme alabilmek için ihtiyacınız olanlar ürün ekleme ve yönetimi, sipariş yönetimi, kargo entegrasyonu, online ödeme ve iade yönetimi gibi konuları tek bir noktadan sizlere sunuyor.

Shopier Satış Yolları

Aşağıdaki kanallarda satışlarınızı yapabilir yada ödeme alabilirsiniz.

  • Sosyal Medyada Satış (Facebook, İnstagram, Whatsapp)
  • İnternet Sitesinde Satış
  • Pazar Yerinde Satış

Sosyal medya satışlarında dükkanınıza tanımlayacağınız ürünlerin bağlantı adresleri bulunuyor. Bu adresi kopyalayıp ödemeyi alacağınız kişiye mesaj olarak paylaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda panel üzerinde Whatsapp veya Facebook’da paylaş seçenekleri bulunuyor.

İnternet sitesinden satış ise kendinize ait başka bir e-ticaret sistemi varsa kredi kartı ile ödeme kısmına Shopier’i ekleyebilirsiniz.

Pazar yeri satışlarında yurt dışına satışlarında popüler olan Etsy, Ebay veya Letgo gibi platformlar ile uyumlu hale getirebilirsiniz.

Shopier’de Nasıl Dükkan Açılır?

shopier nedir

Kayıt adresine giderek bu işleme başlayabilirsiniz. Kayıt işlemleri oldukça basit sizden çok fazla bilgi yada belge talep etmiyorlar.

1. adımda kendinize bir dükkan adı belirleyin. Sonrasında bu dükkan adı shoiper.com/dukkan_adi şeklinde sizin adresiniz olacak. Bu sebeple dükkan adınızda ç,ğ,ö,ş,ü gibi Türkçe karakterler, #,@,?,.(nokta) benzeri özel karakterler ve boşluk bulunmamalıdır.

E-posta adresi, cep telefonu ve güçlü bir şifre oluşturduktan sonra kayıt işlemini tamamlayabilir ve ardından dükkanınıza giriş yapabilirsiniz.

2. adımda hesap bilgilerinizi tamamlamanız gerekiyor ve yaklaşık 24 saatlik bir onay sürecini bekleyeceksiniz. Bu adımda aşağıdaki bilgilere ihtiyacınız olacak.

  • Üyelik Tipi: Bireysel – Şahıs Şirketi – Limited veya Anonim Şirketi
  • Ad Soyadı
  • TC Kimlik Numarası
  • Doğum Tarihi
  • Açık Adres
  • İl ve İlçe
  • Banka Hesap Bilgileri (IBAN) (Shopier kayıtlı adınız ile banka hesap adınız aynı olmalı)
  • Şirket Ünvanı (bireysel için gerekli değil)
  • Vergi Dairesi (bireysel için gerekli değil)
  • Vergi Kimlik Numarası (bireysel için gerekli değil)

3. adımda satışa sunacağınız ürün/hizmetlerinizi açıklıyorsunuz. Örneğin kadım giyim, çocuk giyim, cep telefonu aksesuarları yada dijital hizmetleriniz olabilir.

Ayrıcı bu ürün ve hizmetlerinizi hangi satış kanallarından satacağınızı işaretliyorsunuz. Bunlar; sosyal medya, kendi internet siteniz, pazar yerleri gibi.

4. adımda belirttiğiniz bu satış kanallarının adreslerini girerek kayıt işlemini tamamlıyorsunuz.

Yaklaşık 24 saatlik bir onay sürecinden sonra cep telefonunuza sms yada e-posta adresinize onay sonucu olumlu yada olumsuz olarak bildiriliyor.

Eğer dükkanınız onaylanırsa artık ürün eklemeye başlayabilirsiniz. Ürün eklemeyi başka bir yazımda detaylı ele alacağım.

Shopier Ne Kadar Güvenli?

Shopier alıcıların kart bilgilerini sisteminde saklamaz ve en yüksek SSL teknolojisini kullanır. Satıcı ürünü kargoya vermeden ödeme hesabına geçmez ve böylelikle alıcı koruması sağlanır.

Kapıda ödemelerde yaşanılan çeşitli ödeme riskleri ve sorunları Shopier ile ortadan kalkıyor. Risksiz gönderi sayesinde kargo firmalarının tahsilat ücretlerine ve sürelerine bağlı kalmazsınız.

Sipariş esnasında ödeme Shopier tarafından tahsil edilir ve kargo bilgileri girildikten sonra tahsilat satıcı hesabına geçer.

Shopier ayrıca hem alıcı hem satıcının haklarını korur, tüm alışverişlerinizi karşılıklı olarak kolay ve güvenli hale getirir.

Shopier Komisyon Oranları Nedir?

Shopier’de diğer pazaryerlerinde olan kafa karıştırıcı farkı oranlar bulunmuyor. Her işlem bedeli sonrasında sabit bir oranda kesinti yapılıyor. Ödeme satıcıya her çarşamba toplu olarak yapılıyor. Tahsilatlar bölümünden hesabınıza geçecek tutarı ve kesintilerini işlem başına takip edebilirsiniz.

Uygulanan hizmet bedeli, bir önceki ayda yapılan toplam satışınıza göre belirlenir. Eğer aylık 5.000₺ altında satışınız bulunuyorsa %4,99 + 0,49 TL +KDV kesinti yapılıyor.

Dövizli satış yapıyorsanız bu oran %5,99 + 0,49 TL + KDV dir.

Taksitli ödemelerde, seçilen taksit seviyesine göre oluşan vade farkı alıcı tarafından karşılanır. Satıcıya bir vade farkı yansıtılmaz ve ödemesini peşin alır.

Shopier’in Avantajları Nedir?

Son olarak avantajlarından bahsedeyim. Eğer e-ticarete yeni giriyorsanız Shopier başlangıç sizin için idealdir. Öne çıkan avantajları şu şekilde.

  • Sistem yatırım maliyeti yoktur. Ücretsiz üyelik oluşturup satışa başlarsınız. Yıllık veya aylık hizmet bedeli bulunmuyor.
  • www.dukkan_adiniz.com gibi domain alıp Shopier dükkan adresinize yönlendirebilirsiniz.
  • iOS ve Android mobil uygulamaları ile sipariş, ürün yönetimi gibi işlemleri telefonunuzdan takip edebilirsiniz.
  • Karmaşık kategori komisyon oranları yoktur. Her işlem için sabit kesintisi vardır.
  • Yurt için ve MNG kargo ile olan anlaşmalarından dolayı uygun fiyatlarda satıcılara gönderim imkanı sağlar.
  • Sanal pos ile uğraşmazsınız. 12 aya kadar alıcılara taksit imkanı sunar ve satıcıya parasını peşin öder.
  • Kampanya dönemlerinizde indirim yada kupon kodu tanımlayabilirsiniz.
  • İade yönetimi ile para iadesini siparişe bağlı olarak hızlı bir şekilde yaparsınız.

İlginizi Çekebilir; İnstagram Hesabınızı Güvende Tutun

shopier

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top